Ninoofsesteenweg 142 - 1750 Lennik - 02 582 21 49 - www.tuinvdb.be
Van den Bossche

M-Tronic technologie


M-Tronic technologie

De kern is de sturingseenheid met een microprocessor, temperatuurherkenning en ontstekingsmodule. De microprocessor vormt het ‚brein‘ van de M-Tronic. Hierin wordt alle relevante informatie over de toestand van de machine samengebracht. Het resultaat: door de elektronische en nauwkeurige dosering van de brandstof, afhankelijk van de bedrijfstoestand en externe omstandigheden, beschikt u altijd over het optimale motorvermogen. Dat bespaart ook tijd, omdat de handmatige carburatorinstelling vervalt.

STIHL M-Tronic met stopknopfunctie

STIHL M-Tronic met stopknopfunctie :
Omdat de M-Tronic de koude en warme start elektronisch herkent, heeft de combischakelaar nog maar één startpositie (▲) nodig. De exacte hoeveelheid brandstof wordt volgens behoefte toegevoerd. U hoeft niets te weten over de bedrijfsstatus van uw motorzaag en u kunt meteen volgas geven – ook bij een koude start. Na het uitschakelen springt de bedieningshendel automatisch terug in de werkstand. De warme machine kan hierdoor direct opnieuw worden gestart.

Sturingseenheid

Sturingseenheid :
De sturingseenheid is de schakelcentrale van de M-Tronic, en bestaat uit een microprocessor met toerenteller en temperatuurherkenning. De sturingseenheid berekent aan de hand van de buitentemperatuur, hoogteligging en brandstofkwaliteit het ontstekingstijdstip en de optimale brandstofdosering. De geïntegreerde geheugenfunctie onthoudt de laatste gebruiksinstellingen, zodat u bij een nieuwe start in dezelfde externe omstandigheden meteen over het volledige motorvermogen beschikt.

Microschakelaar

Microschakelaar :
De microschakelaar registreert de positie van de startklep en zorgt, samen met de elektronische  temperatuurherkenning, voor een vlotte start.

Magneetventiel

Magneetventiel :
Het elektronische magneetventiel levert binnen enkele milliseconden de door de sturingseenheid berekende optimale hoeveelheid brandstof in de motor. Handmatige correctie van de carburator via stelschroeven is niet meer nodig.

Machines met M tronic :
Motorzagen STIHL MS 362 C-M, MS 661 C-M, MS 201 C-M & MS 201 T C-M, MS 241 C-M, MS 261 C-M, MS 441 C-M
Bosmaaiers STIHL FS 460, FS490 en FS560 C-EM