Ninoofsesteenweg 142 - 1750 Lennik - 02 582 21 49 - www.tuinvdb.be
Van den Bossche

STIHL MS500i de eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde brandstofinjectie


STIHL verstevigt zijn positie als technologieleider

De eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde injectie

STIHL presenteert de eerste kettingzaag ter wereld met elektronisch gestuurde brandstofinjectie die op grote schaal gebouwd zal worden.
Een stap waarmee STIHL eens te meer zijn positie als technologieleider verstevigt.
Hiermee voert STIHL een volledig nieuwe techniek in op het vlak van de benzinekettingzagen.

De MS 500i onderscheidt zich door een hoog vermogen bij een in verhouding laag gewicht, door een eenvoudige bediening en door een bijzonder grote onderhoudsvriendelijkheid.
Op tal van domeinen stelt ze nieuwe normen - van de verbluffende acceleratie over de verhoging van het arbeidscomfort tot het vereenvoudigde onderhoud dankzij het geheugen voor eventuele storingsmeldingen in de regeleenheid – en ook dat is een nieuwigheid bij kettingzagen.
De motor heeft geen carburator nodig. De brandstof wordt met een sensor gedoseerd zodat het mengsel van bij de start onmiddellijk aan de omgevingsomstandigheden aangepast wordt.

Het nieuwe vlaggenschip in ons assortiment kettingzagen heeft een ongelooflijke dynamiek.
De zaagketting accelereert in slechts 0,25 seconden van 0 tot 100 km/u.
Of met andere woorden: deze machine belooft heel wat plezier." Dankzij de lichtgewichtconstructie valt de MS 500i bovendien op met een tot nu toe ongezien vermogensgewicht van minder dan 1,3 kg/kW.
Met de elektronische injectie, de nieuwste mijlpaal in meer dan 90 jaar ontwikkeling van kettingzagen door STIHL, bewijst de onderneming opnieuw dat ze bij de ontwikkeling van benzinemachines geen millimeter voorsprong kwijtspeelt, terwijl ze tegelijk voluit gaat bij de ontwikkeling van accuproducten.

meer info